آموزش نقشه کشی ساختمان


دوره آموزش نقشه کشی ساختمان
دوره آموزش نقشه کش عمومی ساختمان برای کسب مهارت یا دریافت دیپلم کاردانش
به صورت کاربردی، پروژه محور و کارگاهی
ترسیم انواع نقشه ساختمانی به صورت دستی و نرم افزاری
۱۶ جلسه ۳ ساعته (در مجموع ۴۸ ساعت)

همان طور که میدانید برای ساختمان سازی از نقشه استفاده میشود. در واقع نقشه زبان مشترک صنعت ساختمان سازی است. چراکه اصول و نشانههای نقشه در کشورهای مختلف، مشترک است. بنابراین افراد با زبانهای مختلف، میتوانند از طریق نقشه با هم در ارتباط باشند.
علاوه بر این در صنعت ساختمان سازی، مهندسین رشتههای مختلف نظیر معماری، سازه، عمران، مکانیک، تأسیسات، برق و … با هم به صورت یک تیم بر روی یک پروژه کار میکنند. با وجود تفاوت در رشتهها، به دلیل مشترک بودن اصول نقشه کشی و نقشه خوانی، همه افراد تیم قادر هستند تا مفهوم نقشه را دریابند و در ترسیم آن مشارکت و یا در ساخت و اجرای نقشه، از آن استفاده کنند.
در قدیم پیش از ورود کامپیوتر به عرصه ساختمان سازی، نقشهها با دست ترسیم میشدند. پس از ظهور نرم افزارهای مختلف نقشه کشی و طراحی، فرآیند ترسیم نقشهها به کمک کامپیوتر بسیار آسان گشت. اما در هر حال برای آنکه یک مهندس بتواند نقشهای را با کامپیوتر ترسیم نماید، در ابتدا نیاز است تا اصول ترسیم نقشه را بداند و توانایی ترسیم با دست را داشته باشد.
شما در درس نقشه کشی ساختمان، با روش نقشه کشی دستی و اصول نقشه خوانی آشنا میشوید. برای مثال: علامت درب و پنجره در نقشه کشی معماری، علامت لولههای آب و فاضلاب و داکت و … برای نقشههای تأسیساتی، علامت کلید و پریز و کابل کشی برای نقشههای برق و فونداسیون در نقشههای سازه
نقشه کش عمومی ساختمان یکی از دروس دیپلم معماری داخلی و دیپلم نقشه کشی ساختمان است و ۱۳ واحد درس مهارتی به حساب میآید. مطالبی که در این دوره آموزشی تدریس میشود، در ادامه توضیح داده میشود.
سرفصل آموزش نقشه کشی ساختمان
آشنایی با ابزار نقشه کشی
انواع میز نقشه کشی
انواع کاغذ و ابعاد استاندارد آن
انواع خط کش و اشل
آشنایی با ترسیمات هندسی
ترسیم خط
ترسیم دایره، کمان و انواع قوس
ترسیم زاویه و نیمساز
ترسیم کادر و جدول
آشنایی با سه نما و برش شکلهای هندسی
انواع حجمها
اصول سه نما (قائم، افقی، جانبی)
اصول برش (برش ساده و شکسته)
آشنایی با ترسیم انواع پله
پله یک طرفه، دو طرفه، سه طرفه، چهار طرفه
پله گردش یک چهارم
پله مدور
پله گردش یک دوم
پله مارپیچ
پله حلزونی
پله فرار
آشنایی با ترسیم انواع پلان ساختمانی
پلان موقعیت
پلان طبقات
پلان فونداسیون
پلان شیب بندی بام
پلان آکس بندی
آشنایی با ترسیم نمای ساختمانی
اصول ترسیم نما
انواع نما (شمال، جنوب، شرق، غرب)
اصول سایه زدن در نما
اندازه گذاری در نما
آشنایی با ترسیم انواع برش ساختمانی
اصول رسم برش
اندازه گذاری در برش
هاشور زدن
آشنایی با نرم افزار اتوکد و ترسیم نقشههای کامپیوتری
آشنایی با دستورات ترسیمی و ویرایشی نرم افزار اتوکد
ترسیم نقشههای ساختمانی در اتوکد
استاندارد فنی و حرفهای نقشه کش عمومی ساختمان
با کلیک بر روی لینک زیر، می توانید استاندارد فنی و حرفه ای را مشاهده و دانلود کنید که شامل جزئیات آموزش این درس می باشد.
آزمون فنی و حرفه ای نقشه کشی ساختمان
این آزمون شامل دو مرحله است. مرحله اول به صورت تستی و شامل ۴۰ سوال چهار گزینهای است. نمره قبولی برای آزمون تستی ۵۰ از ۱۰۰ میباشد و با پاسخ گویی صحیح به ۲۰ سوال نمره قبولی را کسب میکنید.
مرحله دوم به صورت عملی است که به شما یک نقشه داده و از شما خواسته میشود تا آن نقشه را به صورت دستی ترسیم کنید. نمره قبولی برای آزمون عملی ۷۰ از ۱۰۰ میباشد.
در نهایت نمره کلی شامل ۷۵ درصد نمره عملی و ۲۵ درصد نمره تستی می باشد. نمره نهایی باید از ۷۰ بالاتر باشد تا گواهینامه فنی حرفهای برای شما صادر گردد.