دیپلم نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه در ۳ ماه
چنانچه به هر دلیلی موفق به اخذ دیپلم نشده اید یا قصد دارید دیپلم دوم دریافت نمایید، یک رشته پر طرفدار برای دریافت دیپلم کاردانش، نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه است که شما را وارد دنیای مهندسی می کند و بازار کار خوبی نیز دارد.
برای کسب آگاهی بیشتر جهت دریافت این دیپلم، با ما همراه شوید و مطالب این صفحه را مطالعه کنید تا تمام اطلاعات مورد نیازتان را به دست آورید.
دیپلم نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه زیر گروه مکانیک در زمینه صنعت است که دارای ۵۳ واحد دروس عمومی و ۵۳ واحد دروس اختصاصی می باشد و برای دریافت این دیپلم نیاز است در مجموع ۱۰۶ واحد عمومی و اختصاصی را بگذرانید.
دروس عمومی نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
اگر دروس عمومی را قبلاً گذراندهاید و کارنامه شما موجود است، با ارائه آن به یک مدرسه بزرگسال و تطبیق واحدها، دروس عمومی مورد پذیرش قرار میگیرد و نیازی به گذراندن آنها نیست. چنانچه تعدادی واحد عمومی باقی مانده باشد، کافی است در یک مدرسه بزرگسال ثبت نام کنید و به صورت غیر حضوری و با شرکت در آزمون، آن واحدهای باقی مانده را دریافت کنید.
دروس اختصاصی نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
برای ۵۳ واحد دروس تخصصی نیاز است تا چهار درس مهارتی را بگذرانید و گواهینامه فنی و حرفه ای برای این چهار درس دریافت کنید. برای این کار، کافی است در آموزشگاه دانش پیشه ثبت نام کرده و در یک دوره آموزشی ۳ ماهه (۲ جلسه در هفته هر جلسه ۳ ساعت) شرکت نمایید.
لیست دروس اختصاصی
آزمون و گواهینامه
پس از گذراندن دوره آموزشی سه ماهه، نیاز است تا برای هر درس مهارتی، یک گواهینامه فنی و حرفهای دریافت کنید. به منظور دریافت گواهینامه، نیاز است تا در آزمونهای هماهنگ که از سوی سازمان فنی و حرفه ای برگزار میشود، شرکت کنید. ما در آموزشگاه دانش پیشه؛ علاوه بر اجرای دوره آموزشی و آماده ساختن شما برای شرکت در آزمون ها، ثبت نام شما در این آزمون ها را نیز انجام می دهیم. برای هر درس دو مرحله آزمون شامل تستی و عملی برگزار میگردد.
آزمون تستی
آزمون اول به صورت تستی است که دارای ۴۰ سوال چهار گزینهای می باشد و نمره منفی ندارد. نمره قبولی برای آزمون تستی ۵۰ از ۱۰۰ میباشد.
آزمون عملی
آزمون دوم آزمون عملی است. نمره قبولی برای آزمون عملی ۷۰ از ۱۰۰ میباشد.
آزمون عملی نقشه کشی صنعتی درجه ۲
برای درس نقشه کشی صنعتی به شما نقشه یک قطعه صنعتی داده و از شما خواسته میشود تا آن نقشه را با دست ترسیم کنید. ترسیم میتواند شامل ۳ نما از قطعه، تصویر ایزومتریک یا یک نمای برشی از قطعه باشد.
آزمون عملی نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه
برای درس نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه به شما یک نقشه داده و از شما خواسته میشود تا آن نقشه را در نرم افزار اتوکد ترسیم نمایید.
آزمون عملی SolidWorks و Inventor
برای دو درس SolidWorks و Inventor نیز یک نقشه ترکیبی از چند قطعه به شما داده و از شما خواسته میشود تا ابتدا قطعات را در محیط Part مدلسازی و سپس در محیط Assembly مونتاژ کنید و در نهایت نقشههای آن را در محیط Drawing استخراج نمایید.
در نهایت نمره کلی شامل ۷۵ درصد نمره عملی و ۲۵ درصد نمره تستی می باشد و به صورت زیر محاسبه می شود:
(۰.۷۵ * نمره عملی)+(۰.۲۵ * نمره تستی)=نمره نهایی
نمره نهایی باید از ۷۰ بالاتر باشد تا گواهینامه فنی حرفهای برای شما صادر گردد.
بازار کار
هر کدام از گواهینامههای فنی و حرفهای که در بالا به آن اشاره شد، یک شغل به حساب میآید و با یادگیری سه نرم افزار اتوکد، سالیدورکس و اینونتور میتوانید در صنعت به عنوان طراح یا نقشه کش صنعتی وارد بازار کار شده و در زمینه طراحی مکانیک و نقشه کشی صنعتی مشغول به کار شوید.
چنانچه تمایل دارید در این زمینه تخصص و مهارت خود را افزایش دهید می توانید پس از اخذ دیپلم در دورههای تخصصی دیگر در زمینه مکانیک شرکت کنید.
در ادامه برخی از نرم افزارهای مهم در رشته مکانیک آورده شده است که با کلیک روی آیکن هر کدام، میتوانید اطلاعات بیشتری درباره آنها مطالعه کنید:
ادامه تحصیل در دانشگاه
پس از دریافت دیپلم نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه، میتوانید در هر رشته دلخواهی در دانشگاه ادامه تحصیل دهید. همچنین میتوانید همین رشته و یا رشتههای مرتبط با مهندسی مکانیک را برای مقطع کاردانی، کارشناسی و بالاتر انتخاب کنید.
برای اطلاع از رشته های مرتبط در زمینه مکانیک در دانشگاه جامع علمی کاربردی، روی لینک زیر کلیک کنید و در قسمت نام رشته «مکانیک» تایپ نمایید.
مهاجرت
چنانچه هدف شما از دریافت دیپلم، مهاجرت باشد، با انتخاب این رشته، نه تنها دیپلم خود را کامل مینمایید بلکه چهار گواهینامه فنی و حرفهای نیز دریافت میکنید که قابل ترجمه و دارای اعتبار بین المللی هستند و امتیاز بالایی برای شما به حساب میآیند.