دیپلم معماری داخلی در ۳ ماه
چنانچه به هر دلیلی موفق به اخذ دیپلم نشده اید یا قصد دارید دیپلم دوم دریافت نمایید، یک رشته جذاب برای دریافت دیپلم کاردانش، رشته معماری داخلی است که تلفیقی از هنر و مهندسی می باشد.
برای کسب آگاهی بیشتر جهت دریافت این دیپلم، با ما همراه شوید و مطالب این صفحه را مطالعه کنید و ویدئوی زیر را تماشا کنید تا تمام اطلاعات مورد نیازتان را به دست آورید.
دیپلم معماری داخلی زیر گروه رشته معماری و زمینه صنعت است. برای دریافت دیپلم در این رشته نیاز است در مجموع ۱۰۹ واحد شامل ۴۲ واحد دروس عمومی و ۴۹ واحد دروس اختصاصی را بگذرانید.
دروس عمومی دیپلم معماری داخلی
اگر واحدهای عمومی را قبلاً گذرانده باشید و کارنامه سالهای قبل را در اختیار داشته باشید، با ارائه آن به یک مدرسه بزرگسال و تطبیق واحدها، دیگر نیازی به گذراندن دروس عمومی نیست. اگر تعدادی واحد عمومی از قبل باقی مانده باشد، میتوانید در یک مدرسه بزرگسال به صورت غیر حضوری و بدون نیاز به حضور در کلاس ثبت نام کرده و با شرکت در آزمون آن واحدهای باقی مانده را بگذرانید.
دروس اختصاصی دیپلم معماری داخلی
برای ۴۹ واحد دروس تخصصی نیاز است تا سه درس مهارتی را آموزش دیده و گواهینامه فنی و حرفه ای در این سه درس دریافت کنید. برای این کار، کافی است در آموزشگاه دانش پیشه ثبت نام کرده و در یک دوره آموزشی ۳ ماهه (۲ جلسه در هفته هر جلسه ۴ ساعت) شرکت نمایید.
لیست دروس اختصاصی
آزمون و گواهینامه
برای دریافت گواهینامه معتبر و قابل ترجمه از سازمان فنی و حرفه ای، نیاز است تا در آزمون هماهنگ که از سوی این سازمان برگزار میشود شرکت نمایید. با ثبت نام در آموزشگاه دانش پیشه، علاوه بر شرکت در دورههای آموزشی، ثبت نام آزمون شما از طریق آموزشگاه انجام میشود. این آزمونها شامل دو مرحله هستند. مرحله اول به صورت تستی و مرحله دوم به صورت عملی است.
آزمون تستی
شامل ۴۰ سوال چهار گزینهای است. نمره قبولی برای آزمون تستی ۵۰ از ۱۰۰ میباشد و با پاسخ گویی صحیح به ۲۰ سوال نمره قبولی را کسب میکنید.
آزمون عملی
مرحله دوم آزمون به صورت عملی برگزار میگردد و نمره قبولی برای آزمون عملی ۷۰ از ۱۰۰ میباشد.
آزمون عملی نقشه کشی عمومی ساختمان
برای درس نقشه کشی عمومی ساختمان به شما یک نقشه داده و از شما خواسته میشود تا آن نقشه را به صورت دستی ترسیم کنید.
آزمون عملی نقشه کشی معماری
برای درس نقشه کشی معماری اطلاعات مربوط به زمین و ساختمان به شما داده میشود تا بر اساس آن اطلاعات یک واحد مسکونی را طراحی کنید و سپس برای طراحی خود، نقشههای مورد نیاز را به صورت دستی ترسیم نمایید.
آزمون عملی طراح معماری داخلی
برای درس طراح معماری داخلی از شما خواسته میشود تا طرحهای پرسپکتیو داخلی یا خارجی را ترسیم و سپس راندو کنید.
در نهایت نمره کلی شامل ۷۵ درصد نمره عملی و ۲۵ درصد نمره تستی می باشد و به صورت زیر محاسبه می شود:
(۰.۷۵ × نمره عملی) + (۰.۲۵ × نمره تستی) = نمره نهایی
نمره نهایی باید از ۷۰ بالاتر باشد تا گواهینامه فنی حرفهای برای شما صادر گردد.
بازار کار
اگر علاقه شما به معماری، در حیطه طراحی است، بهتر است پس از دریافت دیپلم، برای ادامه تحصیل در دانشگاه اقدام نمایید. اما اگر پس از دریافت دیپلم تصمیم دارید وارد بازار کار شوید، میتوانید با نرم افزار اتوکد که در این دوره آموزش دیدهاید به عنوان نقشه کش وارد این صنعت شوید. البته بهتر است پس از اخذ دیپلم نرم افزارهای مدلسازی سه بعدی مانند 3DsMax، نورپردازی و رندرگیری نظیر Lumion و V-Ray را نیز آموزش ببینید و تخصص و مهارت خود را افزایش دهید.
ادامه تحصیل در دانشگاه
پس از دریافت دیپلم معماری داخلی، میتوانید در هر رشتهای در دانشگاه ادامه تحصیل دهید. همچنین میتوانید همین رشته و یا رشتههای مرتبط با معماری را برای مقطع کاردانی، کارشناسی و بالاتر انتخاب کنید. برای اطلاع از رشتههای مرتبط در زمینه معماری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، روی لینک زیر کلیک کنید و در قسمت نام رشته «معماری» تایپ نمایید.
مهاجرت
چنانچه هدف شما از دریافت دیپلم، مهاجرت باشد، با انتخاب رشته معماری داخلی، نه تنها دیپلم خود را کامل مینمایید بلکه سه گواهینامه فنی حرفهای نیز دریافت میکنید که قابل ترجمه و دارای اعتبار بین المللی هستند. برای بالا بردن امتیازتان پیشنهاد میشود پس از اخذ دیپلم، دورههای تخصصیتری را نیز شرکت کرده و گواهینامه آن را نیز دریافت کنید. برخی از رشتههای پیشنهادی در زیر آورده شده است. با کلیک روی آنها اطلاعات بیشتری را مطالعه بفرمایید.