آموزش اینونتور (Inventor)

لوگو اینونتور - Inventor Logoلوگوی دانش پیشه

دوره آموزش Inventor

دوره آموزش اینونتور برای شما که می خواهید به صورت حرفه ای طراح صنعتی شوید.
10 جلسه ۳ ساعته (در مجموع ۳۰ ساعت)
به صورت کاربردی و پروژه محور

لوگو اینونتور - Inventor Logo

نرم افزار اتودسک اینونتور یک نرم افزار طراحی به کمک رایانه (CAD: Computer Aided Design) و محصول شرکت Autodesk است. از این نرم افزار برای  طراحی سه بعدی، مونتاژ قطعات طراحی شده، نقشه کشی صنعتی، طراحی ورق کاری و … استفاده می‌شود. از آنجایی که نرم افزار Inventor با نرم افزار پر کاربرد دیگر شرکت اتودسک یعنی اتوکد سازگاری کامل دارد، مورد توجه شرکت‌های صنعتی قرار گرفته است.

آموزش نرم افزار اینونتور، برای مهندسان و دانشجویان رشته مهندسی مکانیک و معماری، میتواند تأثیر مهمی در پیشرفت شغلی یا تحصیلی آن‌ها داشته باشد.

قابلیت های نرم افزار اینونتور

مدل سازی سه بعدی

محیط Part در نرم افزار Inventor برای مدل کردن قطعات مختلف استفاده می‌شود. ابتدا با استفاده از دستور Sketch یک ترسیم دو بعدی رسم کرده و سپس با استفاده از دستورات حجم دهی، مرحله به مرحله قطعه سه بعدی را ایجاد می‌کنیم. وجود دستور 3D Sketch نیز برای ترسیم سه بعدی می‌تواند به سرعت کار کمک کند.

آموزش اینونتور: محیط مدلسازی

مدل سازی پارامتریک

گاهی نیاز است که یک قطعه را در اندازه‌های مختلف مدل کنیم. برای مثال یک کفش با مدل و طرح یکسان اما در اندازه‌های مختلف. برای جلوگیری از روند تکراری می‌توان به کمک پارامترها (Parameters)، معادلات  (Equations) و قیدهای هندسی (construction geometry) طراحی را فقط یک بار برای سایزهای مختلف انجام داد. ارتباط پارامترها با نرم افزار اکسل نیز می‌تواند سرعت کار را افزایش دهد.

مونتاژ

محیط Assembly در نرم افزار Inventor برای مونتاژ قطعات به کار می‌رود. در این محیط نیز می‌توان عملیات مونتاژ را به صورت پارامتریک انجام داد. همچنین برای بررسی حرکت قطعات نسبت به یکدیگر در مکانیزم‌ها، می‌توان از دستوراتی مانند Motion و Transition استفاده کرد.

کتابخانه قطعات استاندارد

در محیط مونتاژ و در قسمت Content Center حدود یک میلیون قطعه استاندارد شامل پیچ، مهره، پین، پرچ، واشر، قالب‌ها، شفت‌ها، پروفیل‌ها، یاتاقان‌‌ها، لوله‌ها و … می‌باشد.

همچنین در قسمت Design امکان استفاده از طراحی‌های از پیش آماده قطعاتی شامل چرخ‌دنده‌ها، تسمه‌ها، شفت‌ها و خارها، بادامک‌ها، فنرها و … وجود دارد.

آموزش اینونتور: کتابخانه قطعات استاندارد

نقشه کشی

محیط Drawing برای ایجاد نقشه سه نما و ایزومتریک و برش‌های گوناگون از قطعات به راحتی و با چند کلیک استفاده می‌شود. امکان گرفتن خروجیDWG  از نماهای ایجاد شده باعث می‌شود تا بتوان این نماها را با نرم‌افزار AutoCAD  باز کرد. این قابلیت برای سازمان‌هایی که پیمانکاران یا مشتریان آن‌ها با نرم‌افزار اتوکد کار می‌کنند یا دستگاه‌های ماشین‌کاری که با فرمت dwg سازگاری دارند بسیار با اهمیت است.

ورقکاری

محیط Sheet Metal برای طراحی ورق‌کاری، مشاهده ورق گسترده آن و گرفتن خروجی اطلاعات مربوط به محاسبات ورق در قالب فایل Excel می‌باشد. وجود محیط پانچ (Punch) و دستورهای متنوع به مدلسازی و تحلیل طراحی ورق کمک می‌کند.

جوشکاری

محیط Weldment برای ایجاد جوش‌های عادی و استاندارد به کار می‌رود. همچنین دستور Groove برای محاسبه و ایجاد جوش‌هایی استفاده می‌شود که بین بخش‌های خالی دو یا چند قطعه قرار می‌گیرد و فضای خالی بین آن‌ها را پر می‌کند.

آموزش اینونتور: محیط جوشکاری

به علاوه، این نرم‌افزار قدرت محاسبه مقدار الکترود مصرف شده برای این جوش‌ها را نیز دارد و اطلاعاتی مانند حجم و وزن جوش را به صورت فایل نرم‌افزار EXCEL در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

محاسبات جوش‌های گوناگون و ارائه ضریب اطمینان جوش برای اطمینان از دوام انواع جوش‌ها، شبیه‌سازی جوش قبل از عملیات واقعی، و ایجاد و نمایش علائم جوشکاری در محیط سه بعدی، از دیگر ویژگی محیط جوش نرم‌افزار اینونتور می‌باشد.

ارائه نهایی

در محیط Presentation امکان ایجاد نمای انفجاری و متحرک‌سازی قطعات اسمبل شده برای ایجاد انیمیشن از مراحل مونتاژ یا دمونتاژ وجود دارد. در این محیط قابلیت خروجی گرفتن با فرمت‌های گوناگون تصویری نیز فراهم است.

آموزش اینونتور: محیط Presentation

ویژگی‌های نرم افزار اینونتور

در ادامه برخی از ویژگی‌های نرم افزار اینونتور با استفاده از سایت شرکت اتودسک آورده شده است:

اشتراک گذاری و دریافت بازخورد بدون نیاز به نصب نرم افزار

آموزش اینونتور: اشتراک گذاری

اشتراک فایل‌های طراحی شده در نرم افزارهای سه بعدی، چه در داخل سازمان با طراحان دیگر و چه در خارج از سازمان با مشتری یا تیم ساخت و تولید، همیشه چالش برانگیز بوده است. گاهی عدم یکسان بودن نسخه‌های نرم افزارها و گاهی نصب نبودن آن نرم افزار بر روی سیستم یک گروه، اشتراک فایل‌ها را با مشکل روبه رو می‌کرد. به همین دلیل نرم افزار اینونتور ابزارهایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که طراحی خود را در فضای ابری، به صورت بصری و امن نمایش دهید.

از داخل Inventor، می‌توانید طراحی دوبعدی یا سه‌بعدی خود را در فضای ابری به اشتراک بگذارید تا هر مرورگری که متصل به آن فضای ابری است، در هر دستگاهی اعم از رایانه شخصی، تلفن همراه یا تبلت، بتواند آن طرح‌ها را مشاهده کند. حتی کاربران غیر CAD نیز بدون نیاز به دانلود یا نصب نرم‌افزار، می‌توانند طرح‌ها را بررسی کرده و بازخورد دهند. برای این کار، یک پیوند وب (Link) را با کاربران به اشتراک می‌گذارید و آن‌ها می‌توانند قسمت‌های مختلف طرح را بررسی و حتی نمای انفجاری از مدل سه بعدی را مشاهده کنند.

نماهایی که شما به اشتراک گذاشته‌اید حتی زمانی که در حال کار بر روی همان فایل هستید قابلیت دریافت بازخورد و نظرات کاربران را دارد؛ این کار باعث می‌شود به سرعت از نظرات سازنده کاربران آگاه شوید که موجب صرفه جویی در وقت شما می‌شود. این فایل‌ها به‌طور خودکار ظرف ۳۰ روز منقضی می‌شوند، مگر اینکه شما تصمیم دیگری بگیرید.

درون این فضای ابری قابل مشاهده، امکان اندازه‌گیری طرح‌ها و عکس گرفتن از صفحه وجود دارد تا بتوانید داده‌ها را خارج از این فضا نیز به اشتراک بگذارید یا آن‌ها را چاپ کنید. کاربران می‌توانند در این فضا، روی مدل نشانه گذاری و یادداشت گذاری کنند و شما فهرست نشانه‌گذاری‌ها و یادداشت‌ها را مشاهده کرده و در طرح خود اعمال کنید. این کار همه اعضای تیم را به‌روز نگه می‌دارد، زیرا همه تغییرات بلافاصله هم در Autodesk Web Client (لینک وب) و هم در پنل Shared Views در Inventor در دسترس هستند.

انجام فرایندهای خودکار به کمک iLogic

آموزش اینونتور: منطق هوش مصنوعی

با منطق هوش مصنوعی Autodesk Inventor، بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی، می‌توانید کارهای تکراری را به صورت خودکار انجام دهید. برای این کار، به کمک پارامترها، هوش مصنوعی و ابزارهای موجود، یک فرم (Form) ایجاد می‌کنید برای مثال پارامترهای مهم، مانند طول، عرض، ارتفاع، تعداد و سایر اطلاعاتی که نیاز به تغییر دارد را در آن فرم وارد می‌کنید و در صورت نیاز، برای راهنمایی هنگام پر کردن فرم، تصاویری نیز به آن اضافه می‌کنید.

به این ترتیب مدلسازی پارامتریک برای یک طرح در سایزهای مختلف تنها با تغییر داده‌ها در فرم به صورت خودکار انجام می‌شود. با این روش، سرعت کار افزایش و زمان انجام آن کاهش می‌یابد و تیم‌های طراحی می‌توانند بیشتر بر روی نوآوری تمرکز کنند. همچنین خطاهای کار نیز کاهش پیدا می‌کند زیرا می‌توان محدودیت‌های طراحی را در فرم اعمال نمود.

همکاری و تبادل داده در طراحی‌های BIM

نرم افزار Autodesk Inventor قابلیت تبادل اطلاعات را با Revit Data Exchange دارا می‌باشد. نرم افزار Revit برای طراحی ساختمان‌ها و سازه‌ها کاربرد دارد. بنابراین به کمک این قابلیت، ارتباط بین معماران و سازندگان به صورت یکپارچه حفظ شده و این اطمینان حاصل می‌شود که داده‌های مدل به‌روز و در صورت نیاز در دسترس هستند.

نرم افزار Revit می‌تواند نماهای معماری را به طور مستقیم روی Autodesk Docs منتشر کند. به این ترتیب، طراحان و مهندسان می‌توانند تنها داده‌های مورد نیاز خود را دریافت کرده و آن‌ها را در اینونتور باز کرده و بر روی آن کار کنند؛ یا آن نماهای معماری را در فضای ابری از هر دستگاهی مثل رایانه شخصی، لپ‌تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند مشاهده و بررسی کنند.

هر گونه به روز رسانی و تغییر در طراحی معماری، به طور خودکار در کل نماهای تبادل شده، اعمال می شود. این روند، تضمین می‌کند که یک جریان واحد در کل سازمان شکل گیرد و از پراکندگی اطلاعات جلوگیری می‌نماید. در نهایت، اتصال داده‌های بخش طراحی معماری به بخش ساخت، می‌تواند کل فرآیند طراحی را تسریع بخشد و شکاف بین معماران، مهندسان، طراحان و مشتریان را کاهش دهد.

مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM: Building Information Modeling) پایه و اساس تحول دیجیتال در صنعت معماری، مهندسی و ساخت و ساز (AEC: architecture, engineering, and construction) است. شرکت Autodesk مدعی است که به کمک قابلیت‌ تبادل داده، به عنوان پیشرو در BIM، و شریک صنعت AEC می‌باشد.

استاندارد فنی و حرفه ای آموزش اینونتور

دانلود و نصب نرم افزار Autodesk Inventor

جهت دانلود نرم افزار Autodesk Inventor و آموزش نصب و فعال سازی روی لینک های زیر کلیک کنید.

نرم افزارهای شرکت Autodesk

لوگو مایا - Maya Logo

MAYA

نرم افزار MAYA محصول شرکت Autodesk است که به کمک آن می توان با ایجاد جهان های تازه، شخصیت های پیچیده و باور پذیر و جلوه های خیره کننده، انیمیشن…
بیشتر بخوانید MAYA
Reference: Autodesk.com

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید